FAQ - Frequently Asked Questions
Nerds!

- Thomas

Als er staat "met Betaalde Afwas", hoef ik dan niet af te wassen?

Je hoeft alleen zeker weten niet af te wassen als er staat dat er al een afwasser is (maar houdt rekening dat een afwasser zich nog kan uitschrijven, hoewel dit bijna nooit gebeurt), en dat staat onder "Gekookt door". Dus als er niets daaronder staat betekent dat je als gewone eter nog steeds de kans hebt om geloot te worden voor afwasser.

Ik wil mensa inschrijven zonder steeds mijn mail te bevestigen, hoe moet dit?

Je kan op deze site inloggen met je Catena account, en als je je inschrijft voor een mensa terwijl je ingelogd bent, hoef je niet meer je ook te bevestigen via de mail. Iedereen heeft een account. Je email is het email waarmee je je hebt ingeschreven op Catena. Weet je je wachtwoord niet? Ga dan naar account.vslcatena.nl

Wat gebeurt er als ik de mensa niet heb bevestigd (via de mail)?

Als je je niet bevestigd hebt (via mail, als van toepassing) wordt je na 15 minuten automatisch uitgeschreven uit de mensa. Als het voor 16:00 is kan je je nog een keer proberen in te schrijven en daarna bevestigen. Als het na 16:00 zal je de koker lief moeten vragen of je nog meer kan eten, maar let op dat vaak vóór 16:30 de koker al weg is van catena om boodschappen te doen.

Ik heb een moeilijkere allergie / etenswensen, kan ik alsnog mee eten?

Als je niet zeker weet of het handig is dat jij mee eet kan je 1. Van te voren aan de koker vragen of het mogelijk is om mee te eten, of 2. Je inschrijven met je wensen en met de opmerking: "als niet mogelijk, contacteer me". De koker zal er dan rekening mee houden, of je inderdaad contacteren. Wees niet bang om zulke dingen te vragen! Zo voorkomen we awkward situaties in de keuken. (Denk hierbij aan dingen zoals hevige glutenallergie, hevige lactose intolerantie, meerdere allergieën, of vegan.)

Waar kan ik me inschrijven als mensakoker?

Normale gebruikers hebben niet de rechten om zich in te schrijven als mensa koker. Dit kan alleen via de barcomputer of via iemand van de Barco (liefst hoofd mensa) gebeuren. Dus als je mensa wil koken, geef dat aan bij de hoofd mensa of schrijf het in de baragena en zet het in de barcomputer.

Hoe pas ik het menu aan? (als mensakoker)

Als je het menu wil aanpassen moet je ten eerste ingeschreven staan als koker en ten tweede ingelogd zijn op je Catena account. Dan kan je bij jouw mensa op "bekijken" klikken, en dan op "mensagegevens wijzigen". Hier kan je je menu wijzigen onder het kopje "menu" en dan op het plusje te klikken.

Ik wil een extra optie toevoegen bij mijn mensa waar mensen uit kunnen kiezen. Hoe doe ik dat? (als mensakoker)

Bij "mensagegevens wijzigen" (zie eerdere faq hoe je daar komt) staat ook een kopje "prijs opties". De prijs zelf kan je niet aanpassen, behalve op de barcomputer, maar je kan wel extra opties toevoegen (gelieve deze bij een gewone mensa 0,00 euro te laten). Zo kun je mensen laten kiezen uit bepaalde dingen, bijvoorbeeld uit extra toppings. Je ziet dan bij mensaoverzicht hoeveel mensen voor dergelijke extra opties hebben gekozen (alleen niet wie, dat kan je alleen zien als je mensen hun inschrijvingen individueel 'bekijkt').

Mag ik een intro inschrijven voor de mensa terwijl ik zelf niet mee eet?

Ja, maar dit kan alleen via de barcomputer. Eigenlijk liever niet, tenzij je een goede reden hebt (zoals bijv je eigen eetwensen).

Zou mijn intro moeten afwassen?

Je intro zou niet hoeven af te wassen, maar mocht er geen andere optie zijn dan moet de verantwoordelijke van de intro afwassen (jij dus).

Ik wil een mensa aanmaken voor een activiteit van mijn commissie in het weekend / reces, hoe doe ik dit?

Als je met je commissie zelf een koker en afwasser regelt (of zoals normale mensaregels laat lopen: iemand moet afwassen) kan je via de barcomputer een mensa aanmaken (vrij duidelijk knopje naast mensaoverzicht). Je kan de titel, de datum en begintijd, de uiterlijke inschrijftijd, zelfs het maximum aantal inschrijvingen en de prijs aanpassen naar jullie eigen wensen.

Ik wil met mijn commissie een CCC voor ons feest / activiteit. Kan dat?

Als je een CCC wil voor je feest kan je mailen naar barco@vslcatena.nl en de hoofd mensa aanspreken. Deze zal dan kokers regelen voor jullie, maar jullie moeten ook wel een afwasser regelen! Voor activiteiten zal je je eerst moeten bedenken of je niet liever een themamensa / 4 gangen mensa zou willen, want te vaak een CCC verveelt bij mensen, maar is ook vooral veel regelwerk.

Hoe laat begint de mensa?

De mensa begint standaard om 18:30, maar er kan uitloop zijn daarin (kokers zijn mensen, geen machines). De opzet richtlijnen zijn als volgt: Voorgerecht 18:30, Hoofdgerecht 19:00, Toetje 19:30. Mocht je al weten dat je later bent kan je dit aangeven bij je opmerkingen van je inschrijving. Een 4 gangen mensa of CCC begint echter vaak pas om 19:00.

Tot hoe laat kan ik me inschrijven voor de mensa?

Bij een gewone mensa kan je je inschrijven tot 16:00, daarna sluit de inschrijving. Bij een 4 gangen menu is dit vaak om 14:00, en bij een CCC 12:00. Bij enkele uitzondering (bvb epic mealtime) kan de inschrijving de dag van tevoren sluiten.

Wat moet ik eigenlijk doen bij het afwassen, en wat krijg ik ervoor?

Afwassen houdt niet alleen maar afwassen in. Het houdt namelijk ook de keuken schoonmaken in. Dit bevat: -oppervlaktes schoonmaken, -het fornuis en de oven schoonmaken, -de muur achter het fornuis schoonmaken, en - de vloer en daarna het putje schoonmaken. Je krijg hier 50 cent per betalende eter, een gratis mensa (de mensa die je afwast), en consumpties voor.

Wat als ik écht niet wil /kan afwassen?

Als je écht niet wil / kan afwassen is het inderdaad niet safe om je in te schrijven bij een mensa waar geen afwasser ingeschreven staat (om 16:00). Als je dan geloot wordt moet je afwassen, maar als je daarna nog ontwijkt (tenzij je iemand anders weet te regelen) zitten hier wel consequenties aan. De keuken moet nou eenmaal elke dag na een mensa schoongemaakt worden vanwege hygiëne.